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25 décembre 2015 5 25 /12 /décembre /2015 07:30

Un petit plat un peu détox si vous avez fait les fous avec votre intestin ! Sinon une invitation au voyage vers l’orient !

Et un joyeux Noël à tous !

For english readers please scroll further down! Wish you a merry Xmas !

Poulet, émulsion lait de coco, condiment citron confit gingembre

Pour 4 personnes

4 filets de poulet

Pour l’émulsion :

20 cl de bouillon de poules

20 cl de lait de coco

QS de feuille kaffir

½ citron confit

1 cuillère à café de pâte de curry vert

1 bâton de citronnelle

1 morceau de gingembre

1 citron zesté

Dans une casserole mettre tous les ingrédients de la liste et porter à ébullition. Couvrir et laisser infuser une quinzaine de minutes.

Pendant ce temps , badigeonner légèrement les filets avec de l’huile d’olive ; les cuire au barbecue ou bien à la poele pendant une dizaine de minutes . couvrir de papier alu et laisser reposer.

Filtrer le bouillon dans une étamine  et bien appuyer pour obtenir tout le jus.

Emulsionner avec le bamix (avec l’hélice à 4 pales).

Déposer le filet dans l’assiette de service et servir autour l’émulsion. Parsemer de zestes de citron

Servir avec du boulghour ou du riz.

CHICKEN FILLET, COCONUT CONDIMENT GINGER EMULSION LEMON CONFIT

4 chicken breasts

the emulsion:

20 cl of chicken broth

20 cl of coconut milk

QS kaffir leaf

½ lemon confit

1 tablespoon green curry paste coffee

1 lemongrass

1 piece of ginger

1 zesty lemon

In a saucepan put all the ingredients in the list and bring to boil. Cover and let steep for fifteen minutes.

Meanwhile, lightly brush the fillets with olive oil; cook on the barbecue or at the stove for about ten minutes. cover with foil and let stand.

Strain the broth and press firmly to get all the juice.

Emulsify with the bamix mixer  (with the propeller 4 blades).

Place the filet  in the serving plate and serve around the emulsion. Sprinkle with lemon zest

Serve with bulgur or rice.

 

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Published by Pierre cuisine - dans Viandes
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commentaires

Kelly Greeson 25/12/2015 14:03

Thanks for this recipe. Can't wait to try. Should be nice after all the holiday food. How do I make lemon confit? Any suggestions? Or is this something I buy at the market?

Joyeux Noel!

pierre 25/12/2015 16:13

hELLO KELLY
I buy it from the fresh market ; it is easy to do it but quite long and you can find very good quality on a fresh market !!!
wish you a merry xmas ! Pierre

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  • : Une cuisine créative et pleine d'enthousiasme ! Contactez moi à pierre.cuisine@bbox.fr
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