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15 janvier 2016 5 15 /01 /janvier /2016 07:30

Toujours à la recherche de nouvelles combinaisons chez Pierre cuisine ! le chef Jean Sulpice a écrit un ouvrage très intéressant sur les recettes d'un hiver à l'autre ; la recette du jour y est tiré (de l'ouvrage) ; tres facile et rapide elle étonnera vos invités !!

For english readers please scroll further down !

Saint Jacques, crème de sarrasin et jus de clémentines

Pour 6 personnes

18 ou 24 noix de st jacques

50 cl de crème liquide à 35%

30g de sarrasin grillé

3 clémentines

Sel poivre

Crème de sarrasin

Faire bouillir le crème , ajouter le sarrasin grillé puis mixer le tout , détendre la crème avec le jus de deux clémentines. Réserver au chaud.

Snacker les noix de st jacques 30 secondes sur chaque face puis retirer du feu.

Zester une clémentine et ajouter la moitié du zeste dans la crème ; assaisonner.

Dans l’assiette verser la crème de sarrasin (si trop compacte y rajouter du jus de clémentine) ; déposer les noix et parsemer de reste de zeste.

Parsemer  quelques graines de sarrasin.

 

SCALLOPS  BUCKWHEAT AND CLEMENTINE

For 6 persons

18 or 24 scallops

50 cl cream 35%

30g toasted buckwheat

3 clementines

Salt pepper

Buckwheat Cream

Boil the cream, add the toasted buckwheat and blend it all, chill the cream with the juice of two clementines. Keep warm.

Sear the scallops  30 seconds on each side and remove from heat.

Peel a clementine zest and add half the zest in the cream; season.

In the plate pour the cream of buckwheat (if too thick will add the clementine juice); drop the scallops  and sprinkle with remaining zest.

Sprinkle some buckwheat seeds.

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commentaires

choupette88 21/01/2016 18:15

Holala tu me mets l'eau à la bouche !!! pas bien ... lol
Belle soirée à toi
bisous

Vivian 15/01/2016 18:50

One last request...would you please translate your initial comments regarding the recipe into English? It would add another layer of enjoyment and understanding to the rest of the post. Whatever, you are very much appreciated for your blog.

pierre 16/01/2016 17:00

ok I will try ! but you know translating is very tie consuming and I am always in a rush !! and I will try !! Byyyyye ! Pierre

Vivian 15/01/2016 18:44

Oh my goodness, you could so win MasterChef! You are inspired. Such combinations, textures...adventurous fare. Thank you so much for sharing with us. IS there a French version of MasterChef? (The Gordon Ramsay production? Just curious.)

pierre 16/01/2016 16:59

hello vivian ! Many thanks for your warm comment ! yes there is a Master chef version but i think the last season was a failure and they stopped the show ! there is no room forme in that as i am an amateur who enjoys cooking and i do not want to make it for a living !!! Just a hobby !!!
Cheers ! Pierre

Dr Chocolatine 15/01/2016 13:18

C'est une très belle recette, Pierre. Simple et savoureuse comme je les aime...Merci pour ta belle idée que je note! Il faut juste que je trouve des saint jacques. Sinon, je reverrais mon ambition à la baisse avec un bon poisson blanc. Bisous

VeryEasyKitchen 15/01/2016 11:38

j'ai adoré cette recette que j'ai faite avant les fêtes. Super simple et hyper bon.

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