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30 décembre 2016 5 30 /12 /décembre /2016 07:30

Pour finir en beauté l'année 2016, une jolie recette tres chic d'Ivan Vautier chef étoilé a Caen 

For english readers please scroll further down ! 

Saint jacques en carpaccio, citron et mousse de lait

Carpaccio de st jacques, caviar citron et mousse de lait

Recette d’Ivan Vautier

3 st jacques par personnes

1 citron

2 cuillères à soupe d’huile d’olive

1 petite cuillère de caviar

Sel poivre

Mousse de lait

1/3 de lait écrémé 1/3 de crème fleurette 1/3 de blanc d’œuf sel

Couper les  st jacques en deux ou trois dans l’épaisseur ; émulsionner  le jus du citron avec l’huile d’olive. Verser cette émulsion sur les st jacques.

Dans un siphon ajouter les ingrédients de la mousse de lait ; mettre une cartouche dans le siphon.

Sur le plat de service, déposer les st-jacques, siphonner la mousse de lait ; ajouter quelques graines de caviar ; servir bien frais.

 

Carpaccio of scallops , caviar lemon and milky foam  

Recipe of Ivan Vautier, chef in Caen (France) one star michelin  

 

3 scallops per persons

1 lemon

2 tbs of olive oil

1 tea spoon of caviar

Salt pepper  

Milky foam

1/3 of semi skimmed milk 1/3 cream  1/3 egg white salt

Cut the scallops in two or three in the thickness ; whisk the olive oil and lemon juice

Spread the emulsion over the scallops.

In the siphon, add all the ingredients  of the milky foam ; add a gas cartridge in the siphon.

On the service place put the scallops, diphon te milky foam ; spread some caviar .

Serve chilled

 

 

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commentaires

serrurier paris 8 10/01/2017 18:07

Je regarde toujours vos articles avec beaucoup d'attention ,c 'est très professionnel ce que vous nous proposez . bravo

Dominique A Roche 30/12/2016 23:49

Encore un triomphe!

Vivian 30/12/2016 16:27

Cher Pierre! You continue to inspire and astound...every recipe I open is like a small jewel box. Thank you for the effort of giving us the English version too. I send you best wishes from the Canadian prairies and please keep up the good work...you are very much appreciated!

pierre 31/12/2016 15:36

thank you vivian ! I will keep the blog as much as it is !!! and wish you a very happy new year 17 from the Eiffel tower!
Pierre

padak05 30/12/2016 15:40

simple et délicieux!

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